A Grup Focus treballem constantment en projectes familiars i per el públic infantil a través de activitats educatives a els teatres, la programació infantil de qualitat i la gestió de visites escolars. La gestió, contractació i producció d’aquest tipus de projectes aporten la sensibilitat específica a la gestió tècnica de la qual no disposen altres empreses.

Hem desenvolupat una nova iniciativa educativa, Cooltiva’t. Que té per objectiu crear un espai viu de diàleg entre el sector educatiu i el sector de les arts escèniques.

Per això s’han programat diferents espectacles que permeten començar a gaudir, descobrir i experimentar les arts escèniques als joves espectadors des dels 0 fins els 18 anys. Cada espectacle compta amb una proposta avalada pel segell de qualitat pedagògica de la Universitat de Barcelona (UB).

El Teatre Romea programa cada temporada el Petit Romea, un cicle dedicat al teatre familiar que s’ha convertit en el vaixell insígnia del projecte pedagògic de Focus. Es tracta d’una aposta per la creació i per la fidelització del públic familiar amb una programació de qualitat i un valor afegit enfocat a potenciar els aspectes pedagògics de les arts escèniques.

Com a empresa estratègica del sector cultural i compromesa amb la necessitat d’aconseguir una societat

millor i una sostenibilitat mediambiental, duu a terme una sèrie d’accions de diversa índole: aliances i convenis de col·laboració amb diferents entitats socials per a buscar objectius comuns; cessions gratuïtes o a preu reduït d’espais i/o material per a la celebració d’actes de caràcter solidari; donacions d’entrades

gratuïtes o a preu reduït a espectacles dels teatres que gestiona; participació en diverses accions de caràcter social etc.

D’entre totes aquestes accions destaquem aquelles que promouen la transformació social a partir de la cultura, com per exemple, la col·laboració en els projectes Apropa cultura i Teatre accessible que busquen afavorir la inclusió de persones en una possible situació de risc d’exclusió social (persones amb discapacitat, persones majors o persones amb una altra mena de situacions que mereixen especial atenció…) a partir del oci, la cultura i les activitats patrocinades per Fundació “la Caixa”.

Grup Focus col·labora també en la realització d’activitats de voluntariat amb l’entitat acidH, entitat declarada d’Utilitat Pública que treballa per l’atenció a les persones amb Intel·ligència Límit (*IL) i

discapacitat intel·lectual lleugera, la principal funció de la qual és la prestació de serveis per a

cobrir les seves necessitats a nivell social, laboral i formatiu, per a millorar la seva qualitat de vida.

En 2020, Grup Focus ha contribuït també, entre altres, amb la Fundació Actua Ajuda Alimenta, per a ajudar als professionals del sector cultural que més han sofert la inactivitat durant el període de pandèmia.

[FALTAN LOGOS PARA PONER AQUÍ]